T-vel már régebben is útba akartuk ejteni Stoke Newingtonban a The Jolly Butcherst, de mindig közbejött valami. Többnyire mindig full house volt, amit nem is csodálok, hiszen ez a különleges sörök egyik szentélye.
Igényes, igazi kis angol pub feelingje van a helynek a sörkínálatról nem is beszélve. Annyiszor szóba hoztuk már, hogy rendesen ki voltunk éhezve valami ütős 9%-os alkoholtartalmú nem mindennapi nedűre.
Egy gyors kaja után be is tértünk a helyre és betámadtuk a pultot. Az első kóstoló igazából nem is tudom hogy miből jött, de nem hagyott bennem mély nyomot.
Ami viszont azt követően érkezett, nos azt egy életre megjegyzem. Delerium Tremens és Chimay. Ennek a két sörnek olyan különleges ízvilága volt, amit még másnál nem éreztem.
Nem vagyok egy nagy szakértő a témában. Egyáltalán milyen söröket ittam eddig? Nézzük csak... Kőbányai, Soproni, Borsodi, Löwenbräu, Kozel, Amstel, HB, Stella Artois, Gosser, Pilsner Urquell, Becks, Coronita, Budweiser, Heineken, Guinness, Edelweiss, Leffe, Kwak és lassan be is fejezem a felsorolást, mert még engem is megrémiszt ez a check list, amihez most hozzájön a Delerium Tremens és a Chimay.
Négy pint sörtől olyan hangulatba kerültünk, mintha a hagyományos komlóból megittam volna dupla ennyit. Röpke három órát időztünk a The Jolly Butchersben, ami olyan gyorsan elrepült, mint múlt héten Z-nél az Old Streeten.
Egy szó mint száz, fasza kis hely, biztosan meglátogatom még, de akkor a kajákat is le kell tesztelni.